Инсталиране на Windows XP от преносимо Flash устройство

Та, накратко, най-добрият начин според мен е с програмката WinSerupFromUSB. Необходима е флашка поне 1 гигабайт. Програмката е елементарна.
Трябва да бутнем от Флаш устройство. На повечето дъна бързият бутон е F12. На всички модели дънни платки Asrock бутонът за буут меню е F11, а на някой дъне е ESC или F8. Някой нямат, а някой имат забрана в биоса, но това вече е отделна тема. Та, слагаме флашката, бутваме първия път от нея, изпълняваме стъпка 1 и инсталираме на желания дял. След рестарта бутваме отново от флаш устройството и изпълняваме стъпка 2. След втория рестарт вече хард дискът е готов и можем спокойно да бутваме от него. Ако има въпроси, пишете и ще се опитам да отговоря.

Коментари

  1. Здравей,
    направих всичко което си написал, но при стартиране изписва следната грешка:
    For Realtek RTL8101E/810 PCI-E Ethernet Controller v1.08(080408)
    PEX-E61: Media test failure, check cable
    PXE-M0F: Exiting PXE ROM
    Operating System not found
    Oпитвам се да го инсталирам на нетбоок
    На лаптопа ми се стартира както си го описал !
    Ако, не ти е проблем може ли да ми помогнеш?

    ОтговорИзтриване
  2. В последно време се появиха различни програмки, които извършват задачата да направят подобни буутващи флаш памети. Може ли да се каже коя е най-удачната?

    Мисля, че описаният метод е доста добър, но за съжаление не може да се реализира на 64 битова операционна система.

    Пробвал съм редица програмки. Някои правят нужните задачи с няколко кликвания, но дали не изпускат важни стъпки. Може ли да се каже коя е най-комплексната програма и евентуално би била подходяща за най-голям диапазон от лаптопи, нетбуци и т.н.

    ОтговорИзтриване
  3. Честно казано, опитвах и други програми, но никоя не сработваше както трябва(или аз съм невежа :D). Единствено този метод сработваше на 99% от компютрите. Обаче имаше един недъг: От време на време изчезваха част от файловете и още при копирането на син екран ми гърмяха. Трябваше да сложа флаша и от сидито да ги прекопирам наново. Може би се заразяваха, а може и флашката да е била дефектна. Инсталирал съм към 50-ина пъти от нея, а е гърмяла 3 пъти мисля.

    ОтговорИзтриване
  4. може ли да ми помогнете след като направя всичко това и започна да инсталирам уиндолса, дава че диска е коруптед и не може да се инсталира XP - то, в youtube.com има едно момче и му излиза същи проблем показва, как става но аз не мога да разбера нищо. благодаря за помоща.

    ОтговорИзтриване
  5. http://www.youtube.com/watch?v=2Vt_8p0VllY ето едно клипче но не разбирам какво прави за да оправи проблема ето това излиза.
    windows could not start because the following file is mising or corrupt.
    \system32\hal.dll.
    Please re-install a copy of the above file.

    ОтговорИзтриване
  6. оправих проблема благодаря след 100 мъки след като това се появи, значи трябва да форматирате целия диск, за да стане това обаче трябва да изпозвате и този начин http://moeto-pc.blogspot.com/2009/11/widnows-xp-usb.html, с него стартирате уиндолса ако имате нещо на него го изтегляте и форамтирате цели диск и готово, стартирате този начин и инсталирате и всичко е наред. в този сайт е описано как да промените файла boot.ini. zaза да може да стартирате уиндолса без флашка. http://support.microsoft.com/kb/289022/bg

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Инсталиране на Windows Vista или 7 от преносимо USB flash устройство

Теми за Windows 7. Инсталиране на 3rd party теми в Windows 7. Full Glass теми.